Vegán brassói - Dóri's Delicious Dishes konyhájából
Vegán brassói - Dóri's Delicious Dishes konyhájából
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 200 gramm
  • natúr tofu - 200 gramm
  • vöröshagyma - 50 gramm
  • Paradicsom - 40 gramm
  • paradicsomszósz - 100 gramm
  • olívaolaj - 3 teáskanál
  • víz - 0.5 dl
  • Só - darab
  • Bors - darab
  • Pirospaprika - darab
  • Fokhagyma - darab
  • kömény - darab

Elkészítés:

  1. Kockázzuk fel a krumplit héjastul 1-2 centis darabokra, itassuk fel a levet, melyet ereszt.
  2. Morzsoljuk hasonló darabokra (szabálytalanul) a tofut. A feldarabolt krumplit és tofut tegyük egy-egy külön tálba 1 kanál olíva olajjal, fûszerezzük és alaposan keverjük össze.
  3. Mély serpenyõben hevítsük fel a harmadik kanál olíva olajat, majd tegyük rá a hagymát apróra kockázva, kicsit pirítsuk.
  4. Tegyük rá a tofut, 1-2 percig pirítsuk, majd önstük fel vízzel és paradicsomszósszal és így pároljuk 10-15 percig. Eközben serpenyõben vagy sütõben süssük ki a burgonyát, végül pedig keverjük bele a paradicsomszószos, fûszeres tofuba. Az utolsó 3-5 percre adjunk hozzá apróra kockázott paradicsomot is.