Feltöltve:

Vegán brassói - Dóri's Delicious Dishes konyhájából

timer 40
mood Könnyű
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

burgonya200 gramm
natúr tofu200 gramm
vöröshagyma50 gramm
Paradicsom40 gramm
paradicsomszósz100 gramm
olívaolaj3 teáskanál
víz0.5 dl
darab
Bors darab
Pirospaprika darab
Fokhagyma darab
kömény darab

Alternatív étrend

Speciális

Gluténmentes, ásványi anyagokban és fehérjében gazdag, alacsony telített zsírtartalmú.

Elkészítés

1. lépés

Kockázzuk fel a krumplit héjastul 1-2 centis darabokra, itassuk fel a levet, melyet ereszt.

2. lépés

Morzsoljuk hasonló darabokra (szabálytalanul) a tofut. A feldarabolt krumplit és tofut tegyük egy-egy külön tálba 1 kanál olíva olajjal, fûszerezzük és alaposan keverjük össze.

3. lépés

Mély serpenyõben hevítsük fel a harmadik kanál olíva olajat, majd tegyük rá a hagymát apróra kockázva, kicsit pirítsuk.

4. lépés

Tegyük rá a tofut, 1-2 percig pirítsuk, majd önstük fel vízzel és paradicsomszósszal és így pároljuk 10-15 percig. Eközben serpenyõben vagy sütõben süssük ki a burgonyát, végül pedig keverjük bele a paradicsomszószos, fûszeres tofuba. Az utolsó 3-5 percre adjunk hozzá apróra kockázott paradicsomot is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek