Feltöltve:

Vegán almás céklasaláta - Garádi Zsofka konyhájából

timer 120
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cékla6 darab
alma2 darab
sárgarépa2 darab
friss petrezselyem1 amennyit felvesz
só, bors1 csipetnyi
fokhagymagerezd2 darab
balzsamecet2 evőkanál
citrom leve1/4 darab
növényi joghurt200 gramm
olaj magvak1 marék

Vegán almás céklasaláta - Garádi Zsofka konyhájából a Saláták kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A céklákat mossuk meg és csomagoljuk be alufóliába úgy, hogy ne legyen rés a fóliából készített batyun. Ezt tegyük egy tepsire, és 200 fokos sütőben kb. 1-1.5 óra alatt süssük puhára őket.

2. lépés

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hámozzuk le a cékláról a héját.

3. lépés

Az almát és a répát hámozzuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le.

4. lépés

A kihűlt, meghámozott céklát is reszeljük le, majd keverjük össze a
zöldségeket egy nagy méretű tálban.

5. lépés

A friss petrezselymet vágjuk apróra és adjuk a zöldségekhez.

6. lépés

Reszeljük a zöldségekhez a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a balzsamecetet és a citrom levét.

7. lépés

Végül keverjük hozzá a növényi joghurtot is.

8. lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel vagy olajos magvakkal (pl. dióval, mogyoróval).

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem