paradicsom | 3 darab |
---|---|
vöröshagyma | 4 darab |
bors | 1 teáskanál |
babérlevél | 2 darab |
fokhagymagerezd | 8 darab |
szalonna | 10 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 4 evőkanál |
zsír | 3 evőkanál |
paprika | 2 darab |
kömény | 1 teáskanál |
szerecsendió | 1 csipetnyi |
káposzta | 1 kilogramm |
fehérbab | 50 dekagramm |
pirospaprika | 2 evőkanál |
csombor | 1 teáskanál |
oldalas | 8 szelet |
sertéscomb | 50 dekagramm |
csülökhús | 30 dekagramm |
Vecsési babos káposzta füstölt oldalassal a Főételek kategóriában
Két evőkanál zsírban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a fokhagymát, a felkarikázott zöldpaprikát, a paradicsomot (télen lecsót), majd az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt csülköt és a felkockázott sertéscombot. Beletesszük a babérlevelet, az őrölt borsot, az őrölt köményt, a szerecsendiót, ételízesítőt és a csombort. Ízlés szerint sózzuk.
Felöntjük egy kevés vízzel és kb. 20 percig pároljuk