Feltöltve:

Vatikáni kenyér

timer 120
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej5 dl
liszt7.5 dl
cukor5 dl
tojás3 darab
vaníliás cukor2 csomag
sütőpor0.5 csomag
szódabikarbóna1 kávéskanál
étolaj2.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A kovászunkat egy műanyag tálba öntjük. A tésztához fém nem érhet, (kivéve a tepsit). Elméletileg mindenki csak egyszer sütheti meg életében, és a megsütőjének teljesíti egy kívánságát.

2. lépés

1. nap: tegyünk a kovászhoz 2,5 dl cukrot. 2. nap: tegyünk hozzá 2,5 dl forralt, de lehűtött tejet. 3. nap: tegyünk hozzá 2,5 dl lisztet. 4. nap: jól keverjük össze. 5. nap: a sütés napja.

3. lépés

Tegyünk hozzá még 2,5 dl cukrot, 2,5 dl tejet és 2,5 dl lisztet, majd jól keverjük össze. Osszuk szét három részre. Két részt (1-1 részt másnak) ajándékozzunk el, (ez a kovász).

4. lépés

A maradék 1 részhez adjunk hozzá 2,5 dl lisztet, 3 tojást, 2 csomag vaníliás cukrot, fél csomag sütőport, 1 kávéskanál szódabikarbónát, 2,5 dl olajat, és ízlés szerint bármi mást, (kakaó, csokidarabok, dió, mazsola, stb).

5. lépés

Keverjük össze, öntsük Ramával kikent, lisztezett tepsibe, és 180 fokon 20-40 percig süssük, (tűpróbát alkalmazzunk).

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem