Feltöltve:

Vaszilopita

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tört, fehér mandulabél0.25 pohár
apróra tört dió0.25 pohár
pisztácia0.25 pohár
citromlé2 evőkanál
tej1 pohár
szódabikarbóna0.5 teáskanál
sima liszt2 pohár
sütőporos liszt1 pohár
tojás6 darab
cukor2.25 pohár
reszelt citromhéj2 teáskanál
Ráma250 gramm

Díszítéshez

apróra tört dió0.25 pohár
pisztácia0.25 pohár
vágott mandulabél0.25 pohár
cukor0.25 pohár

Vaszilopita a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy nagy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A forma legyen 28 cm-es. A mixerben addig keverjük a Ramát a citromhéjjal, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként, jól elkeverve, hogy összeálljon az egész. Átteszük egy nagy tálba a mixerből az egész masszát. Két rendben összekeverjük a kétféle lisztet, a szódát és a tejet, majd az egészet a felvert masszával. Hozzáadjuk a citromlevet, és a diót. Beleöntjük a tortaformába, majd közepes sütőben kb. 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a tetejére rászórjuk az összekevert díszítőanyagot, majd még 40 percig sütjük. Hagyjuk 5 percig pihenni, majd fordítsuk ki, és hagyjuk kihűlni. Ez frissen a legjobb, mint a legtöbb kuglófszerűség. Eltartható pár napig dobozban.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem