Varsói pacal
Varsói pacal
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 4 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • szikkadt zsemle - 2 darab
  • majoránna - 15 gramm
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • szegfűbors - 4 mag
  • babérlevél - 3 darab
  • paradicsom sűrítmény - 40 gramm
  • liszt - 50 gramm
  • fehérrépa - 2 darab
  • fehér hagyma - 2 darab
  • zeller - 1 darab
  • szerecsendió - 10 gramm
  • vaj - 40 gramm
  • marha lábszár - 0.5 kilogramm
  • apróra vágott petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • őrölt édes paprika - 10 gramm
  • fekete bors szemek - 7 mag
  • pacal - 1 kilogramm
  • darált marha- és disznóhús - 0.5 kilogramm
  • őrölt erős paprika - 10 gramm

Elkészítés:

  1. A pacalt főzd meg sós lobogó vízben, kétszer lecserélve a vizet alatta. Harmadjára add hozzá a megtisztított zöldségeket egészben, a marhalábszárat, szegfűborsot, babérlevelet és fekete borsot. Add hozzá a Marhahúsleves-kockát is és főzd lassan, míg a hús megpuhul.
  2. Szedj ki egy kis levest és áztasd benne a zsemlét. Nyomkodd ki és add a darált húshoz. Adj hozzá Knorr Delikátot és az apróra vágott petrezselyem felét. Formázz kis golyókat.
  3. Szedd ki a levesből a zöldségeket és a marhahúst. Hűtsd ki, majd vágd apró kockákra.
  4. Add a leveshez az összes fűszert, paradicsom sűrítményt és préselt fokhagymát. Főzd még kb. 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Add hozzá a felkockázott zöldségeket és marhahúst. Ezután tedd bele a nyers húsgolyókat és lassan főzd készre.
  6. Készítsd el a rántást. A fehér hagymát kockázd fel. Pirítsd meg vajon. Add hozzá a lisztet. Alaposan keverd össze. Öntsd a levesbe, keverd össze és forrald fel.A pacalt tálald apróra vágott petrezselyemmel és kenyérrel.