fokhagyma gerezd | 4 darab |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
szikkadt zsemle | 2 darab |
majoránna | 15 gramm |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 1 darab |
szegfűbors | 4 mag |
babérlevél | 3 darab |
paradicsom sűrítmény | 40 gramm |
liszt | 50 gramm |
fehérrépa | 2 darab |
fehér hagyma | 2 darab |
zeller | 1 darab |
szerecsendió | 10 gramm |
vaj | 40 gramm |
marha lábszár | 0.5 kilogramm |
apróra vágott petrezselyemzöld | 0.5 csokor |
őrölt édes paprika | 10 gramm |
fekete bors szemek | 7 mag |
pacal | 1 kilogramm |
darált marha- és disznóhús | 0.5 kilogramm |
őrölt erős paprika | 10 gramm |
Varsói pacal a Főételek kategóriában
A pacalt főzd meg sós lobogó vízben, kétszer lecserélve a vizet alatta. Harmadjára add hozzá a megtisztított zöldségeket egészben, a marhalábszárat, szegfűborsot, babérlevelet és fekete borsot. Add hozzá a Marhahúsleves-kockát is és főzd lassan, míg a hús megpuhul.
Szedj ki egy kis levest és áztasd benne a zsemlét. Nyomkodd ki és add a darált húshoz. Adj hozzá Knorr Delikátot és az apróra vágott petrezselyem felét. Formázz kis golyókat.
Add a leveshez az összes fűszert, paradicsom sűrítményt és préselt fokhagymát. Főzd még kb. 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.