Variációk kacsára
Variációk kacsára
  • timer150 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • sárgarépa - 1 kilogramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 8 mag
  • friss paradicsom - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • fehérrépa - 20 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • rizs - 20 dekagramm
  • zeller - 30 dekagramm
  • tv paprika - 1 darab
  • karalábé - 10 dekagramm
  • zellerzöld - 2 darab
  • cérnametélt - 20 dekagramm
  • káposztalevél - 2 darab
  • kacsaaprólék - 2 kilogramm

Elkészítés:

  1. Megpucoljuk, feldaraboljuk és megmossuk a zöldségeket.
  2. A megmosott aprólékot egy 6 literes fazékba tesszük. Annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a fazék pereméig maradjon kb.két újjnyi helyünk a zöldségeknek. Felforraljuk, a tetejéről leszedjük a keletkezett habot, hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket a delikátot és a borsot. Teljesen takarékon főzzük 2 óra hosszat. Mikor kész leszűrjük. A főtt húst lefejtjük a csontról. A levest cérnametélttel, hússal és a zöldséggel tálaljuk.
  3. Mialatt a leves fő kifőzzük a cérnametéltet.
  4. Rizses kása: A hagymát a margarinon üvegesre pároljuk. Rá tesszük a rizst, egy kicsit pirítjuk majd merőkanalanként hozzáadott húslevessel puhára főzzük. Akkor jó ha a rizs puha és egy kicsit "szaftos" marad. Mikor kész a levesben főtt hússal, felkockázott zöldséggel és őrölt borssal összekeverjük.