Feltöltve:

Variációk kacsára

timer 150
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
sárgarépa1 kilogramm
vöröshagyma1 darab
bors8 mag
friss paradicsom1 darab
fokhagymagerezd4 darab
fehérrépa20 dekagramm
Delikát ételízesítő2 evőkanál
rizs20 dekagramm
zeller30 dekagramm
tv paprika1 darab
karalábé10 dekagramm
zellerzöld2 darab
cérnametélt20 dekagramm
káposztalevél2 darab
kacsaaprólék2 kilogramm

Variációk kacsára recept.

Elkészítés

1. lépés

Variációk kacsára elkészítés 1. lépés képe

Megpucoljuk, feldaraboljuk és megmossuk a zöldségeket.

2. lépés

A megmosott aprólékot egy 6 literes fazékba tesszük. Annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a fazék pereméig maradjon kb.két újjnyi helyünk a zöldségeknek. Felforraljuk, a tetejéről leszedjük a keletkezett habot, hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket a delikátot és a borsot.
Teljesen takarékon főzzük 2 óra hosszat. Mikor kész leszűrjük. A főtt húst lefejtjük a csontról. A levest cérnametélttel, hússal és a zöldséggel tálaljuk.

3. lépés

Variációk kacsára elkészítés 3. lépés képe

Mialatt a leves fő kifőzzük a cérnametéltet.

4. lépés

Rizses kása:
A hagymát a margarinon üvegesre pároljuk. Rá tesszük a rizst, egy kicsit pirítjuk majd merőkanalanként hozzáadott húslevessel puhára főzzük. Akkor jó ha a rizs puha és egy kicsit "szaftos" marad. Mikor kész a levesben főtt hússal, felkockázott zöldséggel és őrölt borssal összekeverjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem