Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
---|---|
sárgarépa | 1 kilogramm |
vöröshagyma | 1 darab |
bors | 8 mag |
friss paradicsom | 1 darab |
fokhagymagerezd | 4 darab |
fehérrépa | 20 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 2 evőkanál |
rizs | 20 dekagramm |
zeller | 30 dekagramm |
tv paprika | 1 darab |
karalábé | 10 dekagramm |
zellerzöld | 2 darab |
cérnametélt | 20 dekagramm |
káposztalevél | 2 darab |
kacsaaprólék | 2 kilogramm |
Variációk kacsára recept.
A megmosott aprólékot egy 6 literes fazékba tesszük. Annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a fazék pereméig maradjon kb.két újjnyi helyünk a zöldségeknek. Felforraljuk, a tetejéről leszedjük a keletkezett habot, hozzá adjuk a megtisztított zöldségeket a delikátot és a borsot.
Teljesen takarékon főzzük 2 óra hosszat. Mikor kész leszűrjük. A főtt húst lefejtjük a csontról. A levest cérnametélttel, hússal és a zöldséggel tálaljuk.
Rizses kása:
A hagymát a margarinon üvegesre pároljuk. Rá tesszük a rizst, egy kicsit pirítjuk majd merőkanalanként hozzáadott húslevessel puhára főzzük. Akkor jó ha a rizs puha és egy kicsit "szaftos" marad. Mikor kész a levesben főtt hússal, felkockázott zöldséggel és őrölt borssal összekeverjük.