Feltöltve:

Vargányás marharagu babbal és zöldségekkel

timer 320
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa2 darab
vöröshagyma2 darab
füstölt szalonna5 dekagramm
babérlevél3 darab
fokhagymagerezd5 darab
burgonya50 dekagramm
fehérrépa1 darab
Knorr Házias Marhahús Levesalap3 darab
zeller1 darab
napraforgó olaj4 evőkanál
szárított kakukkfű1 csipetnyi
marha lábszár80 dekagramm
petrezselyem1 csokor
szárított vargánya10 dekagramm
őrölt kömény1 teáskanál
tv paprika1 darab
szárított majoránna1 csipetnyi
őrölt édes paprika2 evőkanál
érett paradicsom1 darab
borsikafű1 csipetnyi
tarkabab30 dekagramm

Vargányás marharagu babbal és zöldségekkel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A babot ideális esetben előző este, de minimum 2-3 órára langyos vízbe áztassuk be.

2. lépés

A szalonnát vágjuk kis kockákra, és lassú tűzön süssük ki az olajban.

3. lépés

Közben vágjuk finomra a vöröshagymát, kockázzuk fel a marhahúst kisebb kb. 1.5x1.5 cm-s darabokra.

4. lépés

Ha a szalonna kellően pörcös, adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk aranybarnára, dobjuk hozzá a marhahúst, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, ízesítsük 1 csapott ek Delikáttal és pirítsuk, majd időnként megkeverve pároljuk saját levében.

5. lépés

Eközben tegyük fel a babot főni 1.5 liter vízben, ha felforrt adjunk hozzá 1 db Knorr Házias Marhahús Levesalapot és a babérleveleket, közepes lángon, időnként megkeverve, főzzük 30-40 percig.

6. lépés

Amíg a bab fő, a marhahúst pirítsuk vissza zsírjára, a tűzről félrehúzva szórjuk meg a fűszerpaprikával, keverjük el, öntsük fel 1 liter hideg vízzel, adjunk hozzá 1 db Knorr Házias Marhahús Levesalapot és pároljuk további 40 percig.

7. lépés

Ezalatt meghámozhatjuk a zöldségeket és a krumplit, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A paprikát és paradicsomot vágjuk egészen apróra, a petrezselyem zöldet finomra.

8. lépés

Ha a marhahús kb. 3/4 puha - már el tudjuk rágni, de még nem az igazi - adjuk hozzá a zöldségeket, a szárított gombát, öntsük hozzá a félpuha babot levével együtt, rottyantsuk össze, adjuk hozzá az utolsó Knorr Házias Marhahús Levesalapot, fűszerezzük a borsikafűvel, kakukkfűvel és majorannával, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy kb 2 ujjnyira elfedje.

9. lépés

Főzzük 15 percig, adjuk hozzá a krumplit és az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, adjuk hozzá az opcionális hozzávalókat, majd főzzük további 10-15 percig, amíg minden megpuhul benne.

10. lépés

Kóstoljuk meg, szükség szerint utóízesítsünk sóval, borssal, Delikáttal. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

11. lépés

Kínáljunk mellé csípős paprikát, tejfölt, friss kenyeret.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem