Vargabéles eperrel
Vargabéles eperrel
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • réteslap - 2 levél
  • cérnametélt - 30 dekagramm
  • túró - 25 dekagramm
  • eper - 40 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • cukor - 4 evőkanál
  • tojás - 3 darab
  • mazsola - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy sütőlapot Ramával kikenünk, majd kibéleljük az egyik réteslappal. A tésztát forró vízben kifőzzük, a túrót pedig összekeverjük a három tojássárgával, a vaníliás cukorral és a mazsolával. A tojásfehérjékből habot verünk, óvatosan hozzávegyítjük a cukrot, majd az egészet a túróhoz keverjük. A keverékhez adjuk a főtt tésztát is, aztán a masszát ráöntjük a réteslapra, és a tetejét befedjük a másik lappal. A sütit 170 fokon sütjük 35-40 percig. A tetejét eperrel díszítjük, porcukorral meghintjük.