Vargabéles
Vargabéles
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • réteslap - 1 csomag
  • túró - 50 dekagramm
  • cérnametélt - 15 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • cukor - 15 dekagramm
  • van. cukor - 1 csomag
  • citrom reszelt héja - 0.5 darab
  • tejföl - 2 dl
  • só - 1 kevés
  • Ráma - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, van. cukorral, tojássárgákkal és a tejföllel, majd beledolgozzuk a tésztát. A tojásfehérjékből a maradék 5 dkg cukorral kemény habot verünk, és óvatosan a tésztás túróba forgatjuk. Egy közepes tepsi alját és a széleit kibéleljük a réteslappal úgy, hogy a széleit vissza tudjuk hajtani a tetejére. Meglocsoljuk az olvasztott Rama egyharmadával, belesimítjuk a túrós tésztát, és ráhajtjuk a széléről a réteslapokat. A tetejét befedjük a maradék réteslappal, és meglocsoljuk a maradék olvasztott Ramával. Meleg, 150 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt fél órát pihentetjük, utána porcukorral meghintjük a tetejét.