Vargabéles
Vargabéles
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • túró - 50 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • tojás - 3 egész
  • Ráma - 15 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • cérnametélt - 20 dekagramm
  • réteslap - 1 csomag
  • lecsepegtetett magozott meggy

Elkészítés:

  1. A réteslap felével kibélelünk egy közepes méretű, magas falú, olajozott tepsit, majd kisütjük. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, langyosra hűtjük. A tölteléket összekeverjük: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a Ramával, beletesszük a citrom héját, a tejfölt és a túrót, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojáshabot. Az így elkészített tölteléket rátesszük a kisült réteslapra. A töltelékre helyezzük a réteslap másik felét, s az egészet ropogósta sütjük. Kockára vágjuk, tetejét porcukorral meghintjük.