Vargabéles
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cérnametélt, vagy széles metélt - 10 dekagramm
  • leveles tészta - 1 csomag
  • túró - 15 dekagramm
  • Ráma - 8 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • kristálycukor - 3 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tejföl - 1 dl
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Ramával kikenjük a tepsit. Leterítünk 1 db réteslapot és olvasztott Ramával megkenjük. Ráteszünk még egy réteslapot, ezt is megkenjük Ramával, majd ráteszünk egy harmadik réteslapot is.
  2. Megfőzzük a tésztát és hagyjuk kihűlni.
  3. Összekeverjük a túrót, az olvasztott Ramát, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Miután kihűlt a tészta azt is hozzákeverjük és a réteslapokra öntjük.
  4. Erre ráteszünk egy réteslapot és megkenjük Ramával a tetejét, amire jön egy második réteslap. amit szintén megkenünk Ramával.
  5. Erre jön az utolsó réteslap, amit szintén megkenünk Ramával és mehet az előmelegített sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.