Vargabéles
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • réteslap - 2 csomag
  • cérnametélt - 50 dekagramm
  • tehéntúró - 30 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • Ráma - 3 evőkanál
  • porcukor - 4 evőkanál
  • tejföl - 1 dl
  • mazsola - 5 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • vaníliás porcukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A cérnametéltet forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és folyóvíz alatt leöblítjük. A kihajtogatott réteslapokat kevés olvasztott Ramával megkenjük. A túrót szitán áttörjük, teszünk bele kevés Ramát, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, néhány csepp citromlevet, és az egészet jól összekeverjük. A tojások fehérjéjét kevés sóval és cukorral kemény habbá verjük, majd a túróhoz dolgozzuk. Beleforgatjuk a főtt cérnametéltet. A tepsit Ramával kikenjük, kibéleljük 2 réteg réteslappal, ráhalmozzuk a túrós cérnametéltet, és a tetejét beborítjuk a maradék réteslappal. Olvasztott Ramával megkenjük, majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha elkészült, kockákra vágjuk, meghintjük vaníliás cukorral, és máris tálalhatjuk.