Feltöltve:

Vaníliás rebarbaratorta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt15 dekagramm
darált dió5 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
vaj8 dekagramm
tojássárgája1 darab

Töltelékhez

tisztított, szeletelt rebarbara1 kilogramm
cukor12.5 dekagramm
víz1 kevés
zselatin2 dekagramm

Pudinghoz

vaníliás pudingpor1 csomag
tej5 dl
cukor5 dekagramm
Ráma4 dekagramm

Díszítéshez

mandulaforgács10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kikenünk Ramával. A tésztát belenyomkodjuk az aljába úgy, hogy 2 cm magas peremet is kialakítunk. 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kihűtjük.

  2. 2. lépés

    A rebarbarát cukorral kevés vízben puhára főzzük. A zselatint a rebarbarához keverjük és még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük a tölteléket.

  3. 3. lépés

    A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék Ramát és hagyjuk kihűlni.

  4. 4. lépés

    A tortalapra rásimítjuk a rebarbarát, erre a pudingot, majd megszórjuk mandulaforgáccsal. Rövid időre visszatesszük a sütőbe, hogy a mandula megpiruljon. Hidegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem