Feltöltve:

Vaníliás és csokis süti (diabetikus)

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

szénhidrátcsökkentett liszt30 dekagramm
sima liszt30 dekagramm
szárított élesztő1 csomag
fruktóz5 dekagramm
1,5 %-os tej2 dl
tojás1 darab
olvasztott Rama0.5 dl
1 csipetnyi

Főzött krém

rétesliszt2.5 evőkanál
szénhidrátcsökkentett liszt2.5 evőkanál
1,5 %-os tej0.5 liter
folyékony édesítő1 kevés
vaniliaaroma1 darab
kakaó1 evőkanál
tojás5 darab

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit beletesszük a dagasztógépbe, majd miután összedagasztotta, megkelesztjük. Persze kézzel is össze lehet állítani.

2. lépés

Amíg kel a tészta, elkészítjük a főzött krémet. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját és a krém további hozzávalóit a kakaópor kivételével egy lábasba tesszük és folytonos keverés közben sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.

3. lépés

Az így elkészült masszához keverjük a tojásfehérjét. A kész krémet elfelezzük és az egyik felébe beletesszük a kakaót, majd összekeverjük.

4. lépés

A közben megkelt tésztát szintén elfelezzük és külön-külön kinyújtjuk. Az egyikre a vaníliás krémet tesszük, a másikra a kakaósat. Feltekerjük és egy Ramával kikent tepsibe rakjuk mind
a két rudat. Nem kell megkenni a tetejét semmivel.

5. lépés

Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem