Vaníliás epres
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskótához

    • tojás - 5 darab
    • kristálycukor - 17 dekagramm
    • liszt - 15 dekagramm
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • olaj - 2 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    Krémhez

    • vaníliás puding - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • cukor - 3 evőkanál
    • puha vaj vagy sütőmargarin - 10 dekagramm

    Zseléhez

    • zselatin - 1 csomag
    • piros színű szénsavas üdítő - 5 dl

    Elkészítés:

    1. Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverem a mixerrel, legalább negyedóráig. Ezután belekeverem a lisztet, majd a kakaóport, végül beleforgatom az olajat is. Sütőpapírral bélelt, vagy kikent és lisztezett tepsiben sütöm 180 fokon kb. 10-12 percig. Krém: a pudingot sűrűre főzöm a tejjel és a cukorral. Ha kihűlt belekeverem a vajat vagy sütőmargarint is. A kihűlt piskótára rákenem a krémet, sűrűn kirakom félbe vágott eperrel. A zselé hozzávalóit összefőzöm, a forrástól számítva 1-2 percig kevergetem még a gáztűzhelyen. Amikor már félig megdermedt, akkor kenem a vaníliás epres piskóta tetejére. Ezután hűtőbe teszem és kb. egy óra múlva fogyasztható.