Feltöltve:

Vaníliás diókrémmel töltött MINION torta

timer 300
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás12 darab
liszt24 evőkanál
cukor24 evőkanál
sütőpor1.5 csomag

A vaníliás diókrémhez

vanília ízű pudingpor1 csomag
tojássárgája3 darab
tej3 dl
cukor15 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm
rum (vagy rumaroma)0.5 dl
darált dió10 dekagramm

A díszítéshez

sárga marcipán2 kilogramm
kék marcipán0.5 kilogramm
fekete marcipán25 dekagramm
ehér, barna, szürke, rózsaszín marcipán10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A megadott hozzávalókból 3 vizes piskótát sütünk a következők szerint:
    Minden piskótához 4 tojásfehérjét felverünk 8 evőkanál cukorral. 4 tojássárgáját kikeverünk 4 evőkanál vízzel, majd a fehérjéhez adjuk. 8 evőkanál lisztet összekeverünk fél csomag sütőporral és apránként, folyamatos keverés mellett ezt is a fehérjéhez adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon, kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
    Ugyanígy járunk el a másik kettő piskóta esetében is. A végén mindegyiket kihűtjük, majd keresztben félbe vágjuk.

  2. 2. lépés

    A pudingport csomómentesre keverjük a cukorral, a tojássárgákkal és a tejjel, majd feltesszük főni. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd a tűzről levéve, néha megkeverve, kihűtjük.
    Közben a Rama Vajas ízt egy csipet sóval habosra verjük és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingos masszát. Miután jól kidolgoztuk a krémet, hozzáadjuk a rumot/rumaromát és a darált diót is.

  3. 3. lépés

    A piskótákat megtöltjük a krémmel, majd egymásra helyezve őket, az egész piskótatornyot is bevonjuk a diókrémmel. (Ez biztosítja majd azt, hogy a marcipán odaragadjon a piskótához.) A legfelső tortalapot a fej ívének kialakítása érdekében kissé ferdén megfaragjuk.

  4. 4. lépés

    Először a sárga marcipánt margarinnal bekent kézzel átgyúrjuk, majd kellő nagyságúra nyújtjuk. A sodrófára feltekerve óvatosan a tortára helyezzük, rásimítjuk, elegyengetjük. A maradékot újra összegyúrva kialakítjuk a két kezet a torta két oldalára.
    A kék marcipánt szintén kinyújtjuk, a Minion ruhájához kivágunk két téglalapot előre és hátulra, illetve oldalra. 2 csíkból kialakítjuk a vállpántokat is a ruhához. 2 nagyobb darabból kialakítjuk a lábakat is az ülő Minionhoz.
    A fekete marcipánból először a fejet körbeölelő pántot vágjuk ki, megcsináljuk a szájat, illetve kialakítjuk a kezeket és a cipőket. Fogpiszkálókat bevonunk fekete marcipánnal, majd a fejtetőre szúrjuk őket, ezekből lesz a haj. Előre még a ruhára teszünk 2 fekete gombot, illetve egy G betűt, utalva GRU-ra.
    A fehér marcipánból két kört vágunk ki, ezeket szürke marcipánnal vesszük körbe. A szembogarat pedig kis mennyiségű barna és fekete marcipánból kialakítjuk.
    Ha minden alkatrész kész, akkor víz segítségével a megfelelő helyekre ragasztjuk őket a tortára.
    Már csak az van hátra, hogy a nagy munka után gyönyörködjünk az elkészült Minion tortánkban.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem