Feltöltve:

Vaníliás almás lepény

timer 10
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

előnyújtott leveles tészta1 csomag
alma3 darab
vaníliás cukor1 csomag
baracklekvár3 evőkanál
Ráma1 darab
citromlé1 darab

Elkészítés

1. lépés

A leveles tésztát kitekerem, és 8 egyforma nagyságú téglalapra vágom. A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel), és két tepsit kibélelek sütőpapírral. Az almát meghámozom, kimagozom, vékony szeletekre vágom, és a szeleteket meglocsolom citromlével.

2. lépés

A tésztadarabokat a tepsikbe teszem és rájuk pakolom az almát - körben maradjon kb. másfél centiméter üresen a tésztán -. A szabadon maradt széleket felhajtom, megszórom az almát a vaníliás cukorral, és minden darabra 2-3 Rama forgácsot teszek.

3. lépés

Kb. 15-20 percig sütöm, közben a baracklekvárt összeturmixolom, ha szükséges, adok hozzá egy kevés vizet, és azonnal megkenem vele a sütőből kivett süteményeket.

4. lépés

Forrón magában, vaníliafagylalttal, vagy tejszínhabbal tálalom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem