Feltöltve:

Vaníliás-őszibarackos szelet (saját recept)

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

6 tojásos piskóta1 darab
tej0.5 liter
vaníliás cukor2 csomag
tojás2 darab
cukor4 evőkanál
liszt4 evőkanál
Ráma10 dekagramm
érett őszibarack5 darab
tejszínhab1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    6 tojásból piskótát sütünk egy közepes méretű tepsiben, hosszában kettévágjuk, hogy két keskeny lapunk legyen. A krémhez kikeverjük a 2 tojássárgát a vaníliás cukorral, a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és fokozatosan a hideg tejet, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Beledolgozzuk a Ramát, végül óvatosan a tojások felvert habját is beleforgatjuk, lehűtjük. Az egyik lapra halmozzuk a krém felét, rárakjuk a felszeletelt őszibarackokat, befedjük a másik lappal és a maradék krémet erre tesszük. Jól lehűtjük, tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem