Feltöltve:

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A mandulás omlós tésztához

Liszt250 gramm
Rama Vajas Íz150 gramm
porcukor80 gramm
mandulaliszt30 gramm
tojás (M)1 darab
2,5 gramm
szemes mák (opcionális)1 evőkanál

A krémhez

mascarpone150 gramm
habtejszín150 milliliter
porcukor50 gramm
vaníliarúd kikapart belseje1 darab
szemes mák10 gramm

A díszítéshez

ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
friss gyümölcsök (eper, málna, áfonya)100 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A puha Rama Vajas Ízt a porcukorral, mandulaliszttel és sóval (és ha szeretnénk, a mákkal) keverjük krémesre.
    Lassanként dolgozzuk bele a lisztet is, épp csak amíg teljesen elkeveredik. Fóliába csomagolva 3-4 órára tegyük hűtőbe.

  2. 2. lépés

    A pihentetés után sütőpapíron nyújtsuk ki kb 2-3mm vékonyra, vágjunk ki belőle 3db 20cm-és átmérőjű egyforma kört.
    Majd ezeknek a közepéből vágjunk ki egy kisebb méretű kört (Így lyukas lesz a tészta közepe).

  3. 3. lépés

    Távolítsuk el a felesleges tésztát(ezt csomagoljuk vissza fóliába és tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba), majd a kivágott, középen lyukas formákat sütőpapírral együtt húzzuk át egy tálcára, és tegyük fagyasztóba fél órára.

  4. 4. lépés

    Közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, légkeveréssel.
    Ebben süssük meg a fagyasztóból elővett tésztaköröket kb 15 perc alatt, amíg a szélük világosbarna lesz.

  5. 5. lépés

    A krémhez a mákot egy száraz serpenyőben közepes fokozaton pirítsuk meg pár perc alatt, amíg pirult illata lesz. Tegyük félre hűlni.

  6. 6. lépés

    A szobahőmérsékletű mascarponét keverjük simára egy vaníliarúd kikapart magjával, porcukorral, majd a hideg habtejszínnel amíg kemény, habos állagú nem lesz.
    Osszuk kétfelé az elkészült krémet, és az egyikbe keverjük bele a pirított és kihűlt mákot.
    Töltsük egy-egy habzsákba a kétféle krémet.

  7. 7. lépés

    A kihűlt, omlós tésztalap egyikét tegyük tányérra.
    Nyomjunk rá habzsákból gömböket a kétféle krémből vegyesen, majd helyezzük rá a második lapot. Erre óvatosan nyomjunk ugyanannyi krémet, mint az elsőre. Tegyük rá a harmadik lapot, és erre is nyomjuk a maradék krémet.

  8. 8. lépés

    A tortánkat díszítsük kedvünk szerint habcsókokkal, gyümölcsökkel, ehető virágokkal.

    Tálalásig tegyük hűtőbe 2-3 órára.

  9. 9. lépés

    TIPP:
    - a keksztortánk formája lehet tetszőleges: szív, négyzet, téglalap, vagy más egyedi forma. Használjunk papírsablont, melyet előre elkészíthetünk.
    - a tésztából valószínűleg maradni fog. Ez hűtőben 3-4 napig, fagyasztóban 1-2 hétig is eláll.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Citromtorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos guba torta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis-karamellás diótorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösbársony torta

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lúdláb torta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 1

Linzertorta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes Kókusztorta

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Laktózmentes gesztenyetorta

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1

Laktózmentes diótorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Laktózmentes Kókusztorta

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 10
Feliratkozom a hírlevélre