Feltöltve:

Vaníliás-barackos tojás muffin

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

-

őszibarack (820 g konzervből)12 darab
őszibarack konzerv1 dl
1 csipetnyi
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
liszt15 dekagramm
tojás2 darab
cukor10 dekagramm
szobahőmérsékletű Rama Vajas Íz10 dekagramm

A krémhez

tej2 dl
cukor2 evőkanál
Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília x1 csomag
tejföl (150 g)1 pohár

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A konzerv barackokat csepegtessük le, a levét tegyük félre. A 12 fél barack tetejét vágjuk le akkorára, hogy a muffin formánk tetejénél kisebb legyen - ez lesz majd a tojások közepe. Ezeket tegyük félre. A maradék barackokat vágjuk apró kockákra, ezt pedig a tésztához fogjuk majd keverni.
    Egy tálban keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat.
    A lisztet keverjük jól el a sütőporral és a sóval, majd adagoljuk fokozatosan a masszánkhoz az őszibarack levével együtt, majd keverjük hozzá a felaprított őszibarackot is.
    A kész masszát töltsük muffin sütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy muffin szilikonformába kb. a forma 2/3-áig, ne töltsük sokkal tovább, hogy maradjon hely a krémnek. Ha marad tészta, inkább süssünk több muffint. Süssük készre 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.

    Hagyjuk kihűlni a muffinokat a formában, ezalatt készítsük el a krémet.

  2. 2. lépés

    Tejfölös vaníliakrém: egy bögrében keverjük el a pudingport a cukorral, és egy kis langyos tejjel csomómentesre.
    A maradék tejet melegítsük fel, majd adjuk hozzá az elkevert pudingport. Főzzünk belőle pudingot, majd keverjük hozzá a tejfölt.
    Kevergessük folyamatosan, amíg kissé lehűl, majd öntsük a muffinokra úgy, hogy a kapszlik tele legyenek, és helyezzük a közepükre a barackok előzőleg levágott tetejét. Várjunk, amíg megdermednek, majd pihentessük őket minimum fél órát hűtőszekrényben, vagy amíg könnyen kijön a szilikonformából.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0