Feltöltve:

Vaníliapudingos diótorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojásfehérje6 darab
cukor6 evőkanál
zsemlemorzsa3 evőkanál
liszt2 evőkanál
apróra darált dió2 evőkanál
durvára darált dió2 evőkanál

Krémhez

vaníliás krémpuding1.5 csomag
tej5 dl
tojássárgája6 darab
Ráma20 dekagramm
cukor3 evőkanál

Tejszínes habhoz

növényi tejszín4.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A hat tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsát, lisztet és ízlés szerint a darált diót. Ezt kikent és kilisztezett tepsiben 170 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük. Mielőtt teljesen megsülne rászórjuk a durvára darált diót és egy kis reszelt csokit, (lehet tortabevonó is, de jó a sima tejcsoki is), majd visszatesszük további 5-10 percre a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon a dió. Így isteni finom lesz. A vaníliás pudingot összekeverem a hideg tejjel, a tojássárgákkal és a cukorral. Ezt felfőzöm, hogy a puding besűrűsödjön, majd hagyom kihűlni. Amikor majdnem kihűlt felkeverem jó alaposan és beleteszem a Ramát. Jól kikeverem és rásimítom a tortalapra. Ezután már csak a tejszínt kell felverni és a vaníliás krémre simítani.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem