Feltöltve:

Vaníliakrémes szerecsendiós lepény

timer 240
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt25 dekagramm
0.5 teáskanál
Ráma12.5 dekagramm
cukor7.5 dekagramm
tojás1 darab
reszelt szerecsendió (a krém tetejére)0.5 teáskanál

krem

tojássárgája6 darab
cukor6 dekagramm
vaniliaaroma0.5 teáskanál
tejszín5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Keverjük össze gyúródeszkán a lisztet és a sót, majd vájjunk a közepébe mélyedést, és ebbe tegyük bele a Ramát, a tojást, a cukrot. Hidegen és gyorsan gyúrjuk össze, hogy Rama megtartsa keménységét. Formáljunk belőle 4 cipót, tekerjük fóliába, és tegyük a hűtőbe 4 órára. Készítsük el a krémet: keverjük össze a tojássárgákat a cukorral és a vanília aromával. Forraljuk fel a tejszínt igen kis lángon, és állandóan keverve öntsük a tojásos-cukros keverékbe. Addig keverjük amíg a krém ki nem hűl, majd szűrjük át. Melegítsük a sütőt 180 fokra, Ramával kenjünk ki egy tepsit, majd nyújtsuk ki az egyik cipót, és beleljük ki a tepsit. Szurkáljuk meg a tésztát villával, öntsük rá a krémet, hintsük meg reszelt szerecsendióval, és süssük 40 percig. Csak akkor vegyük ki a formából ha kihűlt. Porcukorral megszórva, egy gombóc vanília fagylalttal és piros gyümölcs-pürével tálaljuk. Piros gyümölcs-püré elkészítése: 30 dkg piros gyümölcsöt, (lehet: eper, málna, szeder, ribiszke) 9 dkg cukrot turmixoljunk össze. Szűrjük át sűrű szitán, majd tegyük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem