Feltöltve:

Vaníliakrémes szeletek

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

liszt1 evőkanál
felaprított mandula1 evőkanál
habtejszín250 milliliter
csokoládéreszelék100 gramm
banán4 darab
sárgabaracklekvár3 evőkanál
porcukor150 gramm
Ráma250 gramm
tojássárgája2 darab
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor1 evőkanál
vaníliás cukor0.5 csomag
tej250 milliliter

-

tojás6 darab
sütőpor0.5 csomag
étkezési keményítő125 gramm
porcukor200 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a porcukrot és a tojásokat forró vízfürdő fölött keverjük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ha már kissé kihűlt a krém, adjuk hozzá az étkezési keményítőt és a sütőport. A masszát egyenletesen kenjük szét egy kikent, lisztezett tepsiben, majd süssük kb. 10 percig 180 fokos sütőben. A krémhez a vaníliás és a kristálycukrot, a lisztet, a pudingport és az egyik tojássárgát keverjük el a tejjel, majd főzzük sűrű pudinggá. Miután kihűlt, adjuk hozzá a puha Ramát, a porcukrot és a másik tojássárgát is. Végül az egészet keverjük habos krémmé. A tésztalapot kenjük meg a baracklekvárral, majd a krém felével. A felkarikázott banánt osszuk el rajta, majd kenjük rá a maradék krémet. A csokoládét olvasszuk fel, és keverjük a felvert habtejszínhez. Ezzel a habos csokikrémmel díszítsük a süteményt, majd szórjuk meg a felaprított mandulával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem