tojás | 4 darab |
cukor | 8 dekagramm |
liszt | 8 csapott mokkáskanál |
tej | 3 dl |
vaniliás pudingpor(főzős) | 1 csomag |
Ráma | 15 dekagramm |
porcukor | 1 dekagramm |
citrom kifacsart leve és reszelt héja | 2 darab |
Kibélelünk sütőpapírral egy sütőlapot, előmelegítjük 180 fokra a sütőt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd felváltva beledolgozzuk a lisztet és a tojáshabot. A masszát 8-10 mm vastagon a tepsire simítjuk, és 5-8 percig sütjük. Lehúzzuk a papírt róla és 2x3x feltekerjük oda-vissza a piskótát. A lehúzott papírba visszacsomagolva félretesszük hűlni. A krémhez felforraljuk a tejet és a pudingot a csomagolás utasítása szerint elkészítjük. Kihűlésig gyakran kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. A Rámat habosra keverjük a porcukorral és a citrom héjával, meg levével, végül összekeverjük a kihűlt pudinggal. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krém 3!-ével és szorosan feltekerjük. A maradék krémmel kívül is bekenjük.
Hozzászólások