Vámpírok nyárson recept.
Az aszalt szilvát kevés vízzel, fahéjjal, cukorral kb 10 percig főzzük. Figyeljük, hogy le ne égjen.
A csirkemellet kiklopfoljuk, kb 4 cm széles, hosszú csíkokat vágunk és ebbe a megfőzött szilvát tekerjük, majd felváltva szúrjuk a nyársra a vöröshagyma darabokkal. Ha kész, sűrű palacsintatésztába forgatjuk és kisütjük.
Köretként rizst és párolt brokkolit, bébirépát, zöld ceruzababot adunk mellé (ezekhez használtam egy kis ételízesítőt és Rama margarint). Végül sajtmártást készítünk: a tojást és a lisztet habverővel összekeverjük, öntünk hozzá tejet, beledobjuk a Rama margarint, majd gőz fölött állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A végén beletesszük a sajt felét, ezzel felforraljuk, majd a gőzről levéve beletesszük a sajt másik felét.