tojás | 7 darab |
liszt | 7 evőkanál |
cukor | 7 evőkanál |
kakaópor | 4 evőkanál |
csokoládé | 5 dekagramm |
tejszín | 4 dl |
banán | 3 darab |
habfixáló | 2 csomag |
porcukor | 1 kevés |
A tojássárgákat a cukorral kemény habbá verjük. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd a kemény habbá felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A tortalap belsejét óvatosan kiszedjük vagy kikaparjuk úgy, hogy körülbelül három centi talpa maradjon a süteménynek. A tejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és a lereszelt csokoládét. A banánokat felkarikázzik, és a kikapart piskóta-tálba fektetjük, majd ráhalmozzzuk a megszilárdult tejszínhabot. Elegyengetjük, és óvatosan ráhalmozzuk/rátapaszjuk a lemorzsolt piskótabelsőt.
Hűtőbe tesszük, és lehűtve tálaljuk.
Hozzászólások