Feltöltve:

Vajas kifli

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kovászhoz

élesztő5 dekagramm
tojás1 egész
cukor3 evőkanál
liszt40 dekagramm
tej0.5 liter

A tésztához

tojás a kenéshez1 egész
olvasztott Rama11 dekagramm
liszt60 dekagramm
0.5 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Egy tálba beleöntünk 60 dkg lisztet, amit elmorzsolunk a sóval és a Ramával. Ezután hozzáöntjük a megkelt kovászt, és jól bedagasztjuk. Ha megkelt, (kb 1 óra), 6 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott Ramával. Ezután 8 cikkre vágjuk, és kifli alakúra feltekerjük, jó szorosan. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, egymástól kis távolságra. Egész tojással megkenjük a tetejüket, és 1/2 órát pihentetjük még a sütés előtt. Villanysütőben, 185 fokon (légkeveréssel) sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem