Feltöltve:

Vajas kifli

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás a kenéshez1 egész
olvasztott Rama11 dekagramm
liszt60 dekagramm
0.5 evőkanál

A kovászhoz

élesztő5 dekagramm
tojás1 egész
cukor3 evőkanál
liszt40 dekagramm
tej0.5 liter

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy tálba beleöntünk 60 dkg lisztet, amit elmorzsolunk a sóval és a Ramával. Ezután hozzáöntjük a megkelt kovászt, és jól bedagasztjuk. Ha megkelt, (kb 1 óra), 6 cipóra osztjuk, a cipókat egyesével ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott Ramával. Ezután 8 cikkre vágjuk, és kifli alakúra feltekerjük, jó szorosan. Sütőpapírral bélelt tesibe fektetjük őket, egymástól kis távolságra. Egész tojással megkenjük a tetejüket, és 1/2 órát pihentetjük még a sütés előtt. Villanysütőben, 185 fokon (légkeveréssel) sütjük, amíg szép pirosak nem lesznek.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaniliáskifli

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kürtös kifli

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Füstölt sajtos kiflik

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mogyorós kiflik

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sörös-sajtos kiflicskék

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Diós kifli

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Félhold

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hókifli

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Sós, Ramás kiflik

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lilli kifli

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kefíres kifli

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Sajtos kifli

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Jugó kifli

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Tarka kifli

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Kifli

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Gesztenyés kifli

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Diós kifli

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre