Vajas-tejfölös pogácsa
Vajas-tejfölös pogácsa
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 0.5 dl
  • tojás - 2 darab
  • cukor - 1 teáskanál
  • só - 4 teáskanál
  • tejföl - 4 dl
  • élesztő - 5 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • liszt - 80 dekagramm

Elkészítés:

  1. A fél deci tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána nyújtjuk és hajtogatatjuk, fölülről lefelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig aláhajtjuk. Utána pihentetjük, nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást. Utána 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztben és hosszában becsíkozzuk, majd 4-5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, úgy 25 percig.