Feltöltve:

Vagdalt hússal töltött burgonya

timer 80
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
burgonya3 darab
trappista sajt15 dekagramm
Globus Különlges vagdalthús1 darab

Elkészítés

1. lépés

A burgonyákat meghámozzuk, hosszába félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk. (Nem dobjuk el a kivájt krumplit, mert a töltetékbe fel tudjuk használni.)

2. lépés

Bőven sózzuk, borsozzuk, és egy jénai tálba sorakoztatjuk a burgonyákat. Alá olívaolajat öntünk, és egy kis vizet.. Alufóliával letakarva kb. 20-30 percig süssük, míg a burgonyák megpuhulnak.
Addig a tölteléket elkészítjük.

3. lépés

A burgonyák kivájt belsejét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és összetörjük.

4. lépés

Közben az apróra vágott vöröshagymát kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a villával összetört Globus Különleges vagdalthúst. Ízlés szerint ketchupot adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és összefőzzük.

5. lépés

Hozzákeverjük az összetört krumplit is.

6. lépés

Vagdalt hússal töltött burgonya elkészítés 6. lépés képe

A már kellőképpen megpuhult burgonyákat megtöltjük a töltelékkel, reszelt sajtos szórunk a tetejére, és tovább sütjük, míg a sajt rápirul. Ha szükséges még olívaolajat és/vagy vizet önthetünk alá.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem