Vadrizzsel és cukkinivel töltött sütőtök​
Vadrizzsel és cukkinivel töltött sütőtök​
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vadrizs - 50 gramm
  • fekete lencse​ - 50 gramm
  • özepes méretű (1,2 kg) vagy több kisebb méretű ( 3 uchiki kuri tök méretű) - 1 darab
  • olívaolaj - 4 evőkanál
  • felkockázott vöröhagyma​ - 2 darab
  • felkockázott cukkini​ - 1 darab
  • Fokhagyma - 2 gerezd
  • Knorr mediterrán fűszerkeverék - 2 evőkanál
  • citrom héja és leve - 1 darab
  • narancssárga paradicsom - 4 darab

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. ​
  2. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét, szűrje le, majd tegye félre őket.
  3. Eközben vágja le a sütőtök vagy a tök "fedelét" és egy fémkanalat használva kanalazza ki a magokat. Tegye a sütőtököt egy tepsibe, Dörzsölje be 2 evőkanál olívaolajjal kívül-belül és fűszerezze ízlés szerint sóval és borssal. Süsse a sütőben 20 percig a tököt és a "fedelét" külön.
  4. Közben egy serpenyőben melegítse fel a maradék 2 evőkanálnyi olajat, adja hozzá a cukkinit,a fokhagymát és a vöröshagymát, majd közepes vagy nagy lángon süsse, amíg a cukkini elkészül.​
  5. Ízesítse a zöldségalapot a Knorr mediterrán fűszerkeverékkel, citrom héjával és levével.
  6. Vegye le a tűzről zöldségalapot és keverje a főtt rizshez és lencséhez. Hogy teljes legyen a töltelék, keverje bele az aprított paradicsomkockákat és ha szükséges fűszerezze az egészet ízlés szerint sóval és borssal.
  7. Kanalazza át a tölteléket az elkészült sütőtökbe és tegye vissza a sütőbe 8-10 percre, hogy minden felmelegedjen. Végül tegye rá a tök fedelét.​
  8. A szakács tippje:​Az uchiki kuri tök minden része felhasználható, és a héja is ehető.​

Sütéshez