vadrizs | 50 gramm |
---|---|
fekete lencse | 50 gramm |
özepes méretű (1,2 kg) vagy több kisebb méretű ( 3 uchiki kuri tök méretű) | 1 darab |
olívaolaj | 4 evőkanál |
felkockázott vöröhagyma | 2 darab |
felkockázott cukkini | 1 darab |
Fokhagyma | 2 gerezd |
Knorr mediterrán fűszerkeverék | 2 evőkanál |
citrom héja és leve | 1 darab |
narancssárga paradicsom | 4 darab |
Sütési idő | 10 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Vadrizzsel és cukkinivel töltött sütőtök a Főételek kategóriában
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a vadrizst és a lencsét, szűrje le, majd tegye félre őket.
Eközben vágja le a sütőtök vagy a tök "fedelét" és egy fémkanalat használva kanalazza ki a magokat. Tegye a sütőtököt egy tepsibe, Dörzsölje be 2 evőkanál olívaolajjal kívül-belül és fűszerezze ízlés szerint sóval és borssal. Süsse a sütőben 20 percig a tököt és a "fedelét" külön.
Közben egy serpenyőben melegítse fel a maradék 2 evőkanálnyi olajat, adja hozzá a cukkinit,a fokhagymát és a vöröshagymát, majd közepes vagy nagy lángon süsse, amíg a cukkini elkészül.
Ízesítse a zöldségalapot a Knorr mediterrán fűszerkeverékkel, citrom héjával és levével.
Vegye le a tűzről zöldségalapot és keverje a főtt rizshez és lencséhez. Hogy teljes legyen a töltelék, keverje bele az aprított paradicsomkockákat és ha szükséges fűszerezze az egészet ízlés szerint sóval és borssal.
Kanalazza át a tölteléket az elkészült sütőtökbe és tegye vissza a sütőbe 8-10 percre, hogy minden felmelegedjen. Végül tegye rá a tök fedelét.
A szakács tippje:
Az uchiki kuri tök minden része felhasználható, és a héja is ehető.