Feltöltve:

Vadraguleves

timer 150
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

vadhús (vaddisznó vagy őz comb/lapocka)1 kilogramm
Knorr Marhahúsleves-kocka4 darab
víz2 liter
sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
fokhagymagerezd4 darab
petrezselyem gyökér2 darab
kisebb zellergumó10 dekagramm
zöldborsó15 dekagramm
babérlevél2 darab
boróka bogyó2 darab
szegfűbors2 darab
szárított vargánya3 darab
száraz fehér bor2 dl
tejföl2 evőkanál
petrezselyemzöld1 csokor
olaj2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott vadhúst, enyhén (1 tk) sóval sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, szegfűborsot, borókabogyót, szárított vargányát. Pirítsuk – pároljuk saját levében.

  2. 2. lépés

    Közben vágjuk kockára a zöldségeket. Ha a hús saját levét elfőtte, öntsük fel 2dl borral és 3 dl vízzel. Lassú tűzön főzzük tovább.

  3. 3. lépés

    Hagyjuk, hogy a lé elpárologjon a húsról. Adjuk a húshoz a zöldségeket, pároljuk össze, öntsük fel 2 liter vízzel, adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat és lassú tűzön főzzük kb. fél óráig.

  4. 4. lépés

    Vegyük ki a babérlevelet, szegfűborsot és borókabogyót. Adjuk hozzá a zöldborsót, forraljuk 5 percig. A megtisztított fokhagymagerezdeket és a petrezselyem zöldet vágjuk egészen finomra, majd a főzés vége előtt 1-2 perccel adjuk a leveshez. Gazdagítsuk 1-2 kanál tejföllel vagy tejszínnel. A citrom ízlés szerint adható hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vadraguleves

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1

Tárkonyos csirkeraguleves

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 6

Csirkeleves spenóttal

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Húsvéti bárányragu leves

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 4

Tavaszi sajtkrémes csirkeragu leves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3