Feltöltve:

Vadmalac pörkölt

timer 200
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom2 darab
vöröshagyma5 darab
babérlevél3 darab
fokhagymagerezd3 darab
paprika1 darab
vörösbor2 dl
kömény1 csipetnyi
sertészsír3 evőkanál
borókabogyó4 darab
pirospaprika2 evőkanál
áfonyalekvár2 evőkanál
vadmalac hús2 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

A zsíron az apróra kockázott hagymát egy kis sóval megdinszteljük. Amikor üveges a hagyma rádobjuk a felaprított fokhagymát, a felaprított paradicsomot és a paprikát, mint egy lecsóhoz.

2. lépés

Ha jól megfonnyadtak a paprikák és a paradicsom is jól szétesett, akkor adunk hozzá egy kis pirospaprikát és a fűszereket, hogy jó alapot adjanak a húsnak, majd azonnal felöntjük egy kevés vízzel.

3. lépés

Rárakjuk a húst, jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.

4. lépés

Vadmalac pörkölt elkészítés 4. lépés képe

Hagyjuk a húst puhulni 2,5 órán keresztül, majd ha már közeledünk a vége felé, akkor utána fűszerezünk és a borókabogyókat is belemorzsoljuk.

5. lépés

Vadmalac pörkölt elkészítés 5. lépés képe

Ahogy elfőtt a víz a húsról, ráöntünk egy kis száraz vörösbort, majd a legvégén, amikor már puha a hús, elkeverünk a pörköltben 2-3 evőkanál lekvárt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem