Feltöltve:

Vadkacsasült birsalmás lilakáposztával

timer 55
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 dl
vöröshagyma1 darab
cukor2 evőkanál
köménymag1 teáskanál
balzsamecet3 evőkanál
kacsazsír1 evőkanál
lilakáposzta1 darab
birsalma1 darab
durva tengeri só1 evőkanál
vadkacsa2 darab
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke2 evőkanál

Vadkacsasült birsalmás lilakáposztával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Amennyiben szükséges, tisztogassuk meg a vadkacsákat. A mellüknél kicsit vagdossuk be a bőrt. Jól dörzsöljük körbe őket a durva sóval és a fűszerkeverékkel. Hagyjuk így állni őket kb. 15 percig.

2. lépés

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A kacsákat kenjük meg egy kis kacsazsírral, majd helyezzük őket a sütőrácsra. Tegyünk a rács alá egy tepsit, amit sütőpapírral kibéleltünk. Erre fog csöpögni a kisülő zsír, így nem fog égni. Süssük őket így 15 percig, majd vegyük le a hőt 200 fokra és süssük további 20-25 percet. Majd a sütőből kivéve pihentessük őket egy rácson 15 percig, a kicsöpögő szaftot egy tányéron fogjuk fel.
(Ha kisebb kacsáink vannak, kevesebb idő is elég, a nagyobbakra szánjunk valamivel több időt. A vadkacsát nem szabad túlsütni, mert kiszáradnak és "májízűek" lesznek. Ennyi idő alatt a hús tökéletesen átsül és finom puha marad, ellentétben a túlsült vadkacsával.)

3. lépés

Ezalatt elkészíthetjük a lilakáposztát.
Vágjuk a káposztát vékony csíkokra. Egy evőkanál kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a kockára vágott hagymát. Pirítsuk rövid ideig.

4. lépés

Adjuk hozzá a káposztát, sózzuk meg és keverjük jól el. Öntsünk hozzá egy kis vizet és locsoljuk meg a balzsamecettel. Pároljuk lassú tűzön, lefedve kb. 30 percig.

5. lépés

Közben a birsalmát tisztítsuk meg (nem kell meghámozni) és vágjuk vékony cikkekre. A magot vágjuk ki. Csöpögtessünk rájuk citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Fél óra múlva adjuk a káposztához, pároljuk így együtt őket további 10 percet. Így a birsalma szeletek is megpuhulnak, de nem esnek szét.

6. lépés

A vadkacsákat vágjuk hosszában ketté, és tálaljuk a birsalmás káposztával, krumplipürével és a szaftból készült mártással.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem