Vadkacsa leves
Vadkacsa leves
  • timer115 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • fekete bors - 15 mag
  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 30 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • szegfűbors - 4 mag
  • kapor - 1 csokor
  • zeller - 10 dekagramm
  • borókabogyó - 3 mag
  • zöldpaprika - 1 darab
  • zellerzöld - 1 darab
  • petrezselyemgyökér - 15 dekagramm
  • konyhakész vadkacsa - 3 darab

Elkészítés:

  1. A konyhakész vadkacsát annyi hidegvízben ami bőven ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellert, vöröshagymát, a zöldpaprikát, és a paradicsomot.
  2. A fűszer labdába rakjuk az egész borsot, a szegfűborsot, a borókabogyót, a fokhagymát és a csokor kaprot. Felforraljuk és leszedjük a habját. Ekkor hozzátesszük a petrezselyem zöldet, a zeller zöldet és ízlés szerint sózzuk. Lassú tűzön legalább másfél órát főzzük. Leszűrjük és tálaljuk.