Vaddisznóragu erdei gombákkal és naranccsal
Vaddisznóragu erdei gombákkal és naranccsal
  • timer80 perc
  • moodNehéz
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • szegfűbors - 5 mag
  • babérlevél - 2 darab
  • szárított gomba - 35 gramm
  • Knorr Házias Pörköltalap - 2 darab
  • vörösbor - 2 dl
  • boróka bogyó - 10 mag
  • szegfűszeg - 5 mag
  • disznózsír - 1 evőkanál
  • édes fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • narancslekvár - 1 teáskanál
  • narancs héja - 1 darab
  • vaddisznó pörkölthús - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A szárított erdei gombákat áztassuk be langyos vízbe.
  2. Vágjuk apróra a hagymát és egy lábosban forró zsíron pirítsuk meg. Adjuk hozzá a babérleveleket. Adjuk hozzá a szétnyomott szegfűborsot. -boróka bogyót és a szegfűszeget is.
  3. Vagdossuk 2-3 cm-es kockákra a vaddisznóhúst. Tegyük a megpirult hagymára és pirítsuk meg.
  4. Adjuk hozzá a Knorr Házias Pörkölt alapokat és a kiskanál paprikát. Keverjük jól el. 1-2 perc után öntsünk hozzá 2 dl vörösbort. Lefedve pároljuk lassú tűzön kb. 80-70 perc alatt puhára.
  5. kb. 15 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá a kiáztatott gombákat.
  6. A főzés legvége előtt pár perccel pedig adjuk hozzá a lereszelt narancshéjat, a narancslekvárt és egy kis frissen őrölt fekete borsot. Tálaljuk burgonyakrokettel, főtt burgonyával, vagy burgonyapürével.