Feltöltve:

Vaddisznóragu erdei gombákkal és naranccsal

timer 80
mood Nehéz
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
szegfűbors5 mag
babérlevél2 darab
szárított gomba35 gramm
Knorr Házias Pörköltalap2 darab
vörösbor2 dl
boróka bogyó10 mag
szegfűszeg5 mag
disznózsír1 evőkanál
édes fűszerpaprika1 teáskanál
narancslekvár1 teáskanál
narancs héja1 darab
vaddisznó pörkölthús1 kilogramm

Vaddisznóragu erdei gombákkal és naranccsal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A szárított erdei gombákat áztassuk be langyos vízbe.

2. lépés

Vágjuk apróra a hagymát és egy lábosban forró zsíron pirítsuk meg. Adjuk hozzá a babérleveleket. Adjuk hozzá a szétnyomott szegfűborsot. -boróka bogyót és a szegfűszeget is.

3. lépés

Vagdossuk 2-3 cm-es kockákra a vaddisznóhúst. Tegyük a megpirult hagymára és pirítsuk meg.

4. lépés

Adjuk hozzá a Knorr Házias Pörkölt alapokat és a kiskanál paprikát. Keverjük jól el. 1-2 perc után öntsünk hozzá 2 dl vörösbort. Lefedve pároljuk lassú tűzön kb. 80-70 perc alatt puhára.

5. lépés

kb. 15 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá a kiáztatott gombákat.

6. lépés

A főzés legvége előtt pár perccel pedig adjuk hozzá a lereszelt narancshéjat, a narancslekvárt és egy kis frissen őrölt fekete borsot.
Tálaljuk burgonyakrokettel, főtt burgonyával, vagy burgonyapürével.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem