vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
szegfűbors | 5 mag |
babérlevél | 2 darab |
szárított gomba | 35 gramm |
Knorr Házias Pörköltalap | 2 darab |
vörösbor | 2 dl |
boróka bogyó | 10 mag |
szegfűszeg | 5 mag |
disznózsír | 1 evőkanál |
édes fűszerpaprika | 1 teáskanál |
narancslekvár | 1 teáskanál |
narancs héja | 1 darab |
vaddisznó pörkölthús | 1 kilogramm |
Vaddisznóragu erdei gombákkal és naranccsal a Főételek kategóriában
A szárított erdei gombákat áztassuk be langyos vízbe.
Vágjuk apróra a hagymát és egy lábosban forró zsíron pirítsuk meg. Adjuk hozzá a babérleveleket. Adjuk hozzá a szétnyomott szegfűborsot. -boróka bogyót és a szegfűszeget is.
Vagdossuk 2-3 cm-es kockákra a vaddisznóhúst. Tegyük a megpirult hagymára és pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a Knorr Házias Pörkölt alapokat és a kiskanál paprikát. Keverjük jól el. 1-2 perc után öntsünk hozzá 2 dl vörösbort. Lefedve pároljuk lassú tűzön kb. 80-70 perc alatt puhára.
kb. 15 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá a kiáztatott gombákat.
A főzés legvége előtt pár perccel pedig adjuk hozzá a lereszelt narancshéjat, a narancslekvárt és egy kis frissen őrölt fekete borsot.
Tálaljuk burgonyakrokettel, főtt burgonyával, vagy burgonyapürével.