Vadas zsemlegombóccal a Főételek kategóriában
A húst megfőzzük(disznó hús kb1 óra),levesnek,répával és a zöldséggel!
Ha a zöldség megfőtt,kiszedjük,összetörjük kicsire!
Beletesszük lábasba az összetört zöldségeket,és a levesből 2 merőkanálnyit szedünk hozzá,meg kb 3 dl vizet!
Amíg ez összeforr,kikeverjük a tejfölt a mustárral,olyan ízűre,hogy pikánsan savanykás legyen!
Ebbe teszünk,1 evőkanál lisztet,ezt simára keverjük,és összefőzzük a zöldséggel!
Zsemlegombóc:A 4 zsemlét kockákra vágjuk,és meglocsoljuk a tejjel.
A tojásokat habosra verjük,és hozzáöntjük a masszához,majd meghintjük a lisztel.
A hagymát pici olajon megdínszteljük,és ezt is a masszához adjuk!
Megsózzuk,fűszerezzük,és közepes gombócokat formázunk belőle.
Forrásba lévő vízbe addig főzzük,amíg fel nem jönnek a víz tetejére!