Feltöltve:

Vadas nyúlhús

timer 120
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 dl
sárgarépa4 darab
vöröshagyma2 darab
babérlevél4 darab
fokhagymagerezd2 darab
liszt1 evőkanál
fehérrépa2 darab
Knorr Erőleveskocka1 darab
nyúlhús1 kilogramm

Vadas nyúlhús a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma nagyságú darabokra vágjuk.

2. lépés

A húst feldaraboljuk és egy mélyebb lábasba tesszük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Belemorzsoljuk a leveskockát és borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Mérsékelt lángon másfél óra alatt az egészet puhára pároljuk.

3. lépés

A húst kiszedjük egy tányérra, a zöldségeket leszűrjük, a levét felfogjuk egy edénybe, a babérlevelet kidobjuk.

4. lépés

A zöldségeket botmixerrel pürésítjük, közben annyi alaplét adunk hozzá, hogy egy kellően folyékony, de sűrű masszát kapjunk. Visszatesszük a lábasba és addig melegítjük, amíg egyet rottyan. Ekkor a lisztet kikeverjük a tejföllel, merünk hozzá egy kanál mártást, jól elkeverjük, majd behabarjuk az egészet. Szükség szerint hígítjuk még alaplével és kevés mustárral pikánssá tesszük.

5. lépés

Ha megfelelő állagú és ízű a mártásunk, visszatesszük a húsokat és jól összeforraljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem