Vadas nyúlhús a Főételek kategóriában
A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma nagyságú darabokra vágjuk.
A húst feldaraboljuk és egy mélyebb lábasba tesszük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Belemorzsoljuk a leveskockát és borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Mérsékelt lángon másfél óra alatt az egészet puhára pároljuk.
A húst kiszedjük egy tányérra, a zöldségeket leszűrjük, a levét felfogjuk egy edénybe, a babérlevelet kidobjuk.
A zöldségeket botmixerrel pürésítjük, közben annyi alaplét adunk hozzá, hogy egy kellően folyékony, de sűrű masszát kapjunk. Visszatesszük a lábasba és addig melegítjük, amíg egyet rottyan. Ekkor a lisztet kikeverjük a tejföllel, merünk hozzá egy kanál mártást, jól elkeverjük, majd behabarjuk az egészet. Szükség szerint hígítjuk még alaplével és kevés mustárral pikánssá tesszük.
Ha megfelelő állagú és ízű a mártásunk, visszatesszük a húsokat és jól összeforraljuk.