Feltöltve:

Vadas mártás őzhússal, petrezselymes burgonyagombóccal

timer 120
mood Nehéz
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
sárgarépa40 dekagramm
vöröshagyma2 darab
majoránna1 teáskanál
tojás3 darab
citromlé1 evőkanál
petrezselyemzöld1 csokor
olaj1 dl
füstölt szalonna10 dekagramm
cukor2 evőkanál
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd4 darab
burgonya1 kilogramm
liszt5 dekagramm
Delikát ételízesítő1 evőkanál
zsír1 evőkanál
csemege uborka2 darab
paprika1 darab
vörösbor liter
borókabogyó3 darab
bacon20 dekagramm
Globus Mustár2 evőkanál
őrölt bors1 teáskanál
egész bors10 mag
koriandermag1 teáskanál
petrezselyemgyökér20 dekagramm
őrölt fűszerpaprika1 evőkanál
őzhús1 kilogramm

Vadas mártás őzhússal, petrezselymes burgonyagombóccal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Először elkészítjük a páclevet. 2 liter vizet felforralunk és a vörösbor kivételével beletesszük a páclénél felsorolt összes hozzávalót. Felforraljuk, majd 5-6 perc forrás után levesszük a tűzről és hagyjuk ki hűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vörösbort és beletesszük a hártyáitól megtisztított őz húst. Hűvös helyre tesszük és legalább egy napot pácoljuk.
A húst kivesszük a pácléből hideg vízzel leöblítjük és szárazra töröljük.

2. lépés

Egy magasabb sütőedényt zsírral kikenünk, belehelyezzük a pácolt húst, hozzáadjuk a nagyobb darabokra feldarabolt vöröshagymát, a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret, a zöldpaprikát és a fokhagymát. Megszórjuk a Delikát ételízesítővel, befedjük a szeletelt bacon szalonnával. Hozzáöntünk legalább 1.5 liter vizet. Az edényt lefedve 170 C fokon 60-65 percig sütjük.

3. lépés

Amikor a hús megpuhult, kivesszük a sütőedényből és a visszamaradt zöldséges pecsenyét pépesítjük. A zsírban megpirítjuk a kristálycukrot hozzáadjuk a lisztet. Az ecetes uborkát és a fokhagymát nagyon kis lyukú reszelőn le reszeljük és a rántáshoz adjuk. Beletesszük az őrölt fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a pépesített zöldséget és annyi vizet öntünk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Ízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk. A tejföllel simára keverjük a mustárt és a citromlevet és a forrásban lévő mártáshoz adjuk. Kiforraljuk.

4. lépés

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és burgonya nyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és az olajon megpirított vöröshagymát. Ízesítjük borssal, sóval és majorannával. Beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldet, majd összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk és forró sós vízben főzzük kb. 15 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem