Vadas mártás marhahússal és tésztával
Vadas mártás marhahússal és tésztával
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • sárgarépa - 4 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • cukor - 10 dekagramm
  • babérlevél - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • fehérrépa - 2 darab
  • zeller - 1 darab
  • marhahús - 8 szelet
  • Globus Mustár - 2 evőkanál
  • rövid cső tészta - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A zöldségeket felaprítjuk. A marhahús szeleteket megkenjük Globus mustárral és a zöldségekkel elkeverve belerakjuk egy tálba. Babérlevelet és egy kevés olajat adunk még hozzá. Ezután lefedjük és betesszük a hűtőszekrénybe 1 napra.
  2. Másnap az egészet feltesszük főni annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Ha megfőttek a zöldségek, és a hús, leszűrjük, a zöldségekből készítjük a köretet. A zöldségeket leturmixoljuk és Globus mustárral, citromlével, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. Egy edényben vizet forralunk, melybe egy csipet sót dobunk, és ebben kifőzzük a csőtésztát. 5-6 perc elteltével szűrőkanállal kiszedjük, és hideg folyóvíz alatt lehűtjük. Egy tálba rakjuk, és egy evőkanál olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze, majd összekeverjük.
  4. Mikor megfőtt, a húsokat tálra rakjuk, a babérleveleket kivesszük.