Vadas egytálétel
Vadas egytálétel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - csomag
  • olaj - 3 evőkanál
  • zöldbab - 15 dekagramm
  • burgonya - 40 dekagramm
  • póréhagyma - 20 dekagramm
  • gomba - 20 dekagramm
  • darált sertéshús - 30 dekagramm
  • száraz vörösbor - 1 dl
  • Knorr Vadas alap - 2 csomag

Elkészítés:

  1. Az olajon megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát majd rádobjuk a húst és fűszerezzük 1/4 tasak fűszerkeverékkel. Pici vizet aláöntve kb. 10 percig fedő alatt néha megkeverve pároljuk. Ha a lé elpárolgott hozzáadjuk a tisztított, felszeletelt gombát, pár perc múlva az 1×1 cm kockára vágott burgonyát a maradék fűszerkeveréket és a zöldbabot.
  2. 5 percig fedő alatt ha kell egy kis viz hozzáadásával tovább főzzük. Majd felöntjük a 8 dl vízzel és a borral elkevert két tasak KNORR Vadas alap porkeverékkel. Kevergetve felforraljuk, majd a burgonya puhulásáig kb. 8 perc kevergetve együtt főzzük.. Forrón tálaljuk