Üzbég báránypiláf
Üzbég báránypiláf
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • sárgarépa - 3 darab
  • bors - 1 csipetnyi
  • olaj - 4 evőkanál
  • rizs - 600 gramm
  • hagyma - 4 darab
  • ánizs - 1 teáskanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 csomag
  • citrom - 1 darab
  • bárányhús - 600 gramm
  • borbolya - 1 teáskanál
  • szárított sárgabarack - 100 gramm

Elkészítés:

  1. A rizst mossuk meg és áztassuk vízben 2 órát. Vágjuk cikkekre a vöröshagymát és rudacskákra a sárgarépát.
  2. Kockázzuk fel a húst ha egyben vásároltuk és szórjuk be Sertéssült fűszerkeverékkel.
  3. Olajon pirítsuk meg a húst egy széles lábosban. Adjuk hozzá a sárgarépát és a hagymát. Pároljuk tovább kis lángon, míg a hús puhulni nem kezd.
  4. Adjunk hozzá 1 liter vizet, a beáztatott rizst, ánizsmagot, borbolyát, borsot és az aszalt barackot. Főzzük, míg a lé el nem párolog.
  5. Ezután húzzuk be a piláfot az edény széléről a közepe felé, hegyet alkotva. Szurkáljuk be pár helyen, fedjük le és kis lángon még 10 percig főzzük.
  6. Tálalásnál szedjük át a kész ételt egy tálra úgy, hogy a hús legyen felül, majd csepegtessünk rá citromlevet.Tipp: Még autentikusabb, ha frissen aprított koriander zölddel tálaljuk.