víz | 1 liter |
---|---|
sárgarépa | 3 darab |
bors | 1 csipetnyi |
olaj | 4 evőkanál |
rizs | 600 gramm |
hagyma | 4 darab |
ánizs | 1 teáskanál |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült | 1 csomag |
citrom | 1 darab |
bárányhús | 600 gramm |
borbolya | 1 teáskanál |
szárított sárgabarack | 100 gramm |
Üzbég báránypiláf a Főételek kategóriában
A rizst mossuk meg és áztassuk vízben 2 órát. Vágjuk cikkekre a vöröshagymát és rudacskákra a sárgarépát.
Kockázzuk fel a húst ha egyben vásároltuk és szórjuk be Sertéssült fűszerkeverékkel.
Olajon pirítsuk meg a húst egy széles lábosban. Adjuk hozzá a sárgarépát és a hagymát. Pároljuk tovább kis lángon, míg a hús puhulni nem kezd.
Adjunk hozzá 1 liter vizet, a beáztatott rizst, ánizsmagot, borbolyát, borsot és az aszalt barackot. Főzzük, míg a lé el nem párolog.
Ezután húzzuk be a piláfot az edény széléről a közepe felé, hegyet alkotva. Szurkáljuk be pár helyen, fedjük le és kis lángon még 10 percig főzzük.
Tálalásnál szedjük át a kész ételt egy tálra úgy, hogy a hús legyen felül, majd csepegtessünk rá citromlevet.
Tipp: Még autentikusabb, ha frissen aprított koriander zölddel tálaljuk.