Feltöltve:

Üzbég báránypiláf

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 liter
sárgarépa3 darab
bors1 csipetnyi
olaj4 evőkanál
rizs600 gramm
hagyma4 darab
ánizs1 teáskanál
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült1 csomag
citrom1 darab
bárányhús600 gramm
borbolya1 teáskanál
szárított sárgabarack100 gramm

Elkészítés

1. lépés

A rizst mossuk meg és áztassuk vízben 2 órát. Vágjuk cikkekre a vöröshagymát és rudacskákra a sárgarépát.

2. lépés

Kockázzuk fel a húst ha egyben vásároltuk és szórjuk be Sertéssült fűszerkeverékkel.

3. lépés

Olajon pirítsuk meg a húst egy széles lábosban. Adjuk hozzá a sárgarépát és a hagymát. Pároljuk tovább kis lángon, míg a hús puhulni nem kezd.

4. lépés

Adjunk hozzá 1 liter vizet, a beáztatott rizst, ánizsmagot, borbolyát, borsot és az aszalt barackot. Főzzük, míg a lé el nem párolog.

5. lépés

Ezután húzzuk be a piláfot az edény széléről a közepe felé, hegyet alkotva. Szurkáljuk be pár helyen, fedjük le és kis lángon még 10 percig főzzük.

6. lépés

Tálalásnál szedjük át a kész ételt egy tálra úgy, hogy a hús legyen felül, majd csepegtessünk rá citromlevet.

Tipp: Még autentikusabb, ha frissen aprított koriander zölddel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem