Feltöltve:

Ünnepi fatörzs

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

durvára vágott dió vagy mandula5 dekagramm
rum1 evőkanál
olvasztott étcsokoládé10 dekagramm
tojássárgája4 darab
vaníliás cukor1 csomag
porcukor10 dekagramm
ribiszke vagy málnalekvár15 dekagramm
mazsola5 dekagramm
Ráma25 dekagramm

A tepsi kikenéséhez

liszt1 darab
Ráma1 darab

A piskótához

finomliszt7 evőkanál
kristálycukor7 evőkanál
tojás7 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is beledolgozzuk. Egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk (így nem lesz csomós), majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.

  2. 2. lépés

    Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk (vagy sütőpapírral kibéleljük). A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165), kb. 20 perc alatt megsütjük.

  3. 3. lépés

    A sütőből kivéve enyhén meglisztezzük a tetejét, majd gyúródeszkára borítjuk (ha van rajta papír, lehúzzuk róla), és feltekerjük. Papírba, vagy konyharuhába csomagoljuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Ezután óvatosan kihengergetjük, és vékonyan megkenjük a megforrósított lekvárral, (ha túl sűrű lenne, egy kevés likőrrel hígíthatjuk).

  4. 4. lépés

    A porcukrot a tojássárgájával kikeverjük, majd vízgőz fölött krémesre főzzük, és hűlni hagyjuk. A Ramát először magában, majd a vaníliás cukorral keverjük habosra. Az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk, majd apránként a kihűlt, cukros tojáskrémet, végül a rumot is belekeverjük.

  5. 5. lépés

    A krém kétharmadát egyenletesen a piskótalapra kenjük - ha a lekvár már kellően megdermedt rajta -, a durvára vágott dióval, és a langyos vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolával megszórjuk. Szorosan föltekerjük, a maradék krémmel körbekenjük. Villával mintát karcolunk bele.

  6. 6. lépés

    Csíkokra vágott mandulával, pirított dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel, és marcipánfigurákkal egyaránt díszíthetjük. Tálalás előtt behűtjük, hogy szépen szeletelhessük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre